inspiration
unikstil logo säljer tvättställ till badrum

Badrumsinspiration och skötselråd

 

 

Ditt handfat är ett hållbart och tåligt hantverk-

ta hand om det på bästa sätt!

Ett handfat i natursten är både vackert och funktionellt. Skålen i våra handfat har en skyddande yta som med små medel är väldigt enkel att underhålla. Rengör ditt handfat med en mjuk trasa och skonsam grönsåpa. Undvik frätande avloppsrengöring och syrabaserade rengöringsmedel. Utsidan av handfatet är helt rå och kan tvättas av lätt med exempelvis en diskborste.

Mer än så krävs inte för att ditt handfat ska behålla sin skönhet och unika uttryck under många år.

Vilka tillbehör väljer du?

Det finns en uppsjö av olika varianter på blandare och bottenventiler på marknaden och då vi driver vår butik på fritiden och dessutom har begränsat med utrymme, har vi valt att inte sälja några tillbehör. Vi lägger istället allt krut på våra stenhandfat!

 

Däremot får vi ibland frågor kring just bottenventiler och vi brukar då rekommendera en variant från Hafa med artikelnummer 1349950.

Alla hål i stenhandfaten är likadana och då de görs för hand går det tyvärr inte att komma i närheten av den perfekta kant som kan skapas i ett till exempel gjutet handfatet eller i porslin.

Man får ofta ett par millimeter till godo men med en bottenventil med större pop-up lock som i vårt exempel syns ej detta. De tvålrester och liknande som eventuellt fastnar kan enkelt tvättas bort när du skruvar av locket.

Att renovera sin gästtoalett

utan att varken spara eller slösa!

unikstil grått handfat i naturten på bänkskiva av ek


Handfat, blandare och badrumsinredning finns i alla dess former och prisklasser.


Här har vår kund valt att själv designa och bygga ihop sina möbler av fint ekmaterial. Golvet fanns kvar som rester från tidigare renovering.


Ett handfat av mindre storlek från unikstil blev pricken över i:et!


2.200 kr Handfat unikstil

2.350 kr Blandare & bottenventil

3.600 kr Toalettstol

2.270 kr Ekmaterial, bänk & hylla

1.960 kr Badrumsinredning

4.690 kr Lister, väggfärg, klinker

1.000 kr Rörläggare


Totalt: 18.070 kr

före

unikstil kundbild före renovering vitt porslin blir utbytt till natursten
unikstil kundbild vitt vanligt tvättställ blir utbytt till handfat i natursten rivning pågår

efter

kundbild unikstil renovering av gästtoalett med nytt handfat i natursten
kundbild unikstil efter renovering och nu installerat nytt vackert handfat i natursten

Susanne Swegen

har jobbet som vi andra drömmer om

unikstil har pratat med Susanne Swegen om hennes tankar kring inredning och vi får ta del av hennes mångåriga erfarenhet som interior stylist för stora kända varumärken

Hur är stilen i ditt hem, möblerar du ofta om och köper nya saker?

Min stil är "Scandinavian Modern", mixat med det japanska "wabi sabi" med organiska element, såsom keramik, trä och skinn, och den Finska rena vita stilen. Detta blandat med ljust träverk tilsammans med grafiska element.

I vårt hus har det alltid varit vita väggar. Vi byggde huset för 17 år sedan, ett vitt funkishus, en fyrkantig kub, och det är fortfarande vita väggar.

Jag jobbar så mycket med färg och form i mitt arbete, att jag behöver den "vita duken" för att koppla av när jag kommer hem. "I need white walls to think" Tillsammans med mycket ljusinsläpp, med fönster från golv till tak som släpper in ljuset, men också naturen utanför. Älskar när dagsljuset skapar ljusspel på de vita väggarna och nästan skapar konst.

Jag är också upptagen av linjer och former, det måste vara en harmonisk balans.

Folk säger att jag är en vit person och det stämmer. Klädmässigt går jag nästan alltid svart, så personligen är jag inte glad i färger, men jag tycker om att jobba med färger. Det beror ju på vilken kund man arbetar med och då är det bara spännande.


Jag möblerar inte om ofta, köper heller inte mycket nya saker. Jag har sparat upp till ett hem som jag tycker om och är nöjd med. Tycker inte om "slit och släng" utan försöker att tänka miljömedvetet.

Till exempel mina sovrumstextiler och badhandukar köpte jag på Lexington för 10 år sedan, vilket var dyrt då. Men de håller fortfarande och jag känner inte att jag behöver köpa något nytt. De är fortfarande vita och fina (kör dom med lite klorin då och då…)

" I need white walls to think "

Vilket stylingjobb har hittills varit mest utmanade för dig?

Alla jobb är utmanande! Och det ska dom vara. Om dom inte är det, så kan du lika gärna hitta ett annat jobb.

Du får aldrig bli för trygg, det blir farligt. Men det senaste jobbet som jag gjorde för Ikea (kommer ut i oktober 2017), är nog det jobbet som har varit allra roligast att göra på länge :)

Uppdraget var "Susannes dream livingroom" där jag skulle rita vilket rum jag ville och mer eller mindre använda vilka möbler jag ville. Det var med intervju och porträtt och allt! Jättekul att få göra "min stil" rakt igenom. Ett riktigt "lyxjobb" :)

Ett jobb som Susanne gjorde i 2016 för Ikea Sverige. Fotograf Johan Månsson

Vilket är ditt bästa stylingtips?

Tänk över vad du gör och planera dina köp. Hellre kvalitet än kvantitet.

Innan du sätter igång och inreder ditt hem kan du göra en "scrapbook" (en inspirationsbok) På så vis vet du vad du tycker om och kan enklare hålla dig till det.

Det är okej att hämta inspiration från trender, men det måste kännas rätt för dig, annars tröttnar man fort. Om du vet vad du vill ha så är det bättre att spara till det, istället för att gå och köpa sig någon billig kopia, som kanske inte håller i längden.

Detta gäller väl framförallt de lite dyrare bas möblerna, som till exempel en soffa. Likadant med belysning, här kan man hellre lägga ner lite pengar.

Sideboard från Eero Saarinen är Susanne Swegens favorit fick unikstil veta vid en intervju kring trender och badrum.

Detta sideboard från Eero Saarinen har hängt med i många år och är fortfarande en av favoriterna i Susannes hem.

" För att få den rätta stämningen, montera alltid en dimmer "

Själv har jag hellre sparat till den lampan, stolen eller det lilla extra bordet som jag velat ha. Istället för att gå i fällan och åka till en billigare kedja och köpa direkt.

Det innebär faktiskt att om jag skulle tröttna på något, så har ändå värdet i just den saken fortfarande hållt i sig.

Som till exempel min klassiska kontorstol, från Ray & Charles Eames från Vitra. Det var den första möbeln jag köpte när jag började tjäna pengar i min firma. Likadant mitt lilla sidebord från Eero Saarinen, från agenturen Knoll, designat i 1957, som jag fortfarande tycker är lika vackert att se på :)


Det gäller ju också badrum. Att skapa ett bad kostar pengar, men om basen blir bra från början, så kan man lätt ändra på stilen om man blir trött på den. Till exempel genom en ny färgskala på handdukar och badrumstillbehör. I badrummet är ju också belysningen väldigt viktig. Och för att få den rätta stämningen, montera alltid en dimmer!

En av Susannes fasta kunder är norska " Røros Tweed" som hon har stylat för i många år. Fotograf Per Gunnarsson

Ett stort tack till Susanne Swegen för din tid och det inspirerande jobb du gör!

Spana in @stylistsusanneswegen på instagram!

BAKOM unikstil - Mads och Evelina

Bild på Apelviken och kitesurfare vid stranden. Blå himmel och strandgräs. Fotad av unikstil i varberg som säljer stenhandfat.

unikstil befinner sig i Varberg som är känt som kurort, badort, skostad, surfmekka.. Och så har vi såklart Fästningen med somrarnas vattenhål Stenbrottet strax intill, som skvallrar om det gamla stenhuggeriet här i Varberg.Till vardags arbetar Mads som trafiklärare och Evelina med skor. På vår övriga tid står surfing, vardagsliv och handfat på schemat.

Handfat är spännande. De kan vara snyggt vita i porslin men de kan också vara sju nyanser av grått i natursten och berätta en historia om hur sand och vatten slipat dem till en perfekt operfekt form.


Vi vill föra vidare vårt saltstänkta arv med välmående härifrån kurorten och ta den in i era husdrömmar.